Kasimir Holzknecht

Eläköitynyt kapteeni

Description:

Syntymäpäivä: 18.5.1883, 39 vuotta
Kapteeni Kasimir Holzknecht on valtava, neljissäkymmenissä oleva miehenköriläs. Hänen pienet mursunviiksensä saavat hänet vaikuttamaan entistäkin tuimemmalta, eikä hän juuri seurapiireissä viihdy. Ammattisotilaana Holzknecht arvostaa kuria yli kaiken, jota hän pitää ainoana asiana, joka erottaa ihmisen eläimistä.

Bio:

Kasimir Holzknecht syntyi preussilaiseen upseeriperinteeseen. Sekä hänen isänsä, että isoisänsä olivat palvelleet saksalaisen upseeriston joukossa jo omana aikanaan. Kotoaan Kasimir oppi ankaran kurin ja sen tärkeyden lisäksi suoraselkäisyyttä, sekä tahtoa tehdä uhrauksia jonkin itseään suuremman asian puolesta. Epäilemättä Kasimir olisi halunnut poikansakkin seuraavan samoja jälkiä, jos hänelle sellainen olisi suotu. Suuren sodan sytyttyä Holzknechtit astuivat Saksan palvelukseen epäröimättä, tuhoten lähes koko suvun miespuoliset jäsenet. Sota vei Kasimirilta hänen molemmat veljensä, isänsä sekä vaimonsa. Stoalaiseen tapaansa Kasimir ei heistä juuri puhu, kuin toteavaan sävyyn. Kapteeni ei säästynyt sodassa fysiologisittakaan arvitta, ja kaikkia hänen rintakehäänsä uponnutta kranaatinsirpaleita ei ole vieläkään saatu ulos.

Sodan päätyttyä Kasimir katsoi saksalaisten poliitikkojen ja armeijan selkärangattomuutta rauhansopimuksen edessä lähes epätoivoisesti, ja etsi kuumeisesti keinoja lähteä jonnekkin muualle. Hän anoi armeijasta varhaiseläkkeen ja lähti Englantiin sodan jälkimainingeissa tutustumansa tohtori Julius Arthur Smithin kehotuksesta. Valitettavasti Englannin kamala ilmasto, ja lähes yhtä selkärangaton kansa sai hänet kipeästi kaipaamaan muualle…

Kasimir Holzknecht

Horror on the Orient Express - 2nd Edition rikuyliviuhkola