Oswald "Ozzie" Griffits

Toimittaja sekä totuuden jahtaaja

Description:

Syntymäpäivä: 17.4.1892, 31 vuotta
Oswald Griffits on kolmekymmentä täyttänyt nuorukainen Lontoon East Endistä. Hän on roteva ja nopea älyinen – luonnollinen lisä Britannian jalkapallo- tai rugbyjoukkueeseen, ellei hän olisi saanut luotia vatsaansa Suuressa Sodassa.
Toimittajana Oswald on sanavalmis ja röyhkeä ja hänellä on maine henkilönä, joka pääsee suljettujen ovien taakse ja saa ihmiset puhumaan ohi suunsa. Etenkin mehevää juttua jahdatessaan Oswald ei aina huomaa eksyneensä kielletyille alueille tai rikkovansa kohteen yksityisyyttä. Hän ei juurikaan murehdi pienistä rikkeistä niin kauan, kun pysyvää vahinkoa ei tapahdu.
Oswaldin karkea huumorintaju ja alaluokkaisen ylpeys aiheuttavat hänelle ongelmia useammin kuin eivät, mutta hän on uskollinen ystävilleen ja vilpittömästi uskoo, että totuus parantaa maailmaa.

Merkittävät taidot:
Fast Talk
Psychology
Stealth
Brawl
Language: English

Perhe:
Eno Robert McFarlane
Isä Nathaniel Griffits
Äiti Deidre Griffits
pikkusisaret Amy&Anders Griffits
Isoveli Robert Jr. Griffits (menehtyi Suuressa Sodassa)

Bio:

Oswald Griffits syntyi 17.4.1892 liverpoolilaiseen työläisperheeseen, mutta hänet lähetettiin nuorena Lontooseen enonsa oppiin. Yhteisten säästöjen sekä muutaman onnenpotkun ansiosta Oswald hyväksyttiin laadukkaaseen yksityiskouluun, jossa hän niitti mainetta etenkin luokkansa rugby-joukkueessa.
Suuri Sota katkaisi Oswaldin opinnot, kun hän ja hänen luokkatoverinsa värväytyivät kilvan puolustamaan maataan. Oswaldin palvelus ei kestänyt kauaa, koska hän sai luodin vatsaansa parin kuukauden asemasodan jälkeen. Haava osoittautui tavallista äkäisemmäksi, minkä johdosta sotamies Griffits vietti suurimman osan palveluksestaan sairasteltassa. Hän ei juuri puhu kokemuksestaan, mutta luusahan narske ja amputaatiopotilaiden tuskanhuudot aiheuttavat hänelle yhä painajaisia.
Sodan jälkeen Oswald ei palannut opintoihinsa vaan vietti aikansa huolettomasti East Endin jengeissä. Hän ei onnekseen koskaan ajautunut syvälle järjestäytyneeseen rikollisuuteen, sillä hänen enonsa järjesti Oswaldille freelancer-keikkoja Evening Tribunen toimittajana, mikä ajan myötä kehittyi osa-aikaiseksi työsuhteeksi.
Oswald tutustui tohtori Julius Arthur Smithiin haastattelukeikan ohessa. Kaksikko jäi virallisen osuuden jälkeen oluelle ja heistä tuli nopeasti ystäviä. Smith on tehnyt parhaansa kannustaakseen nuorta Oswaldia unelmoimaan ja toteuttamaan itseään sekä yrittänyt tuoda häntä hieman korkealuokkaisempiin piireihin. Toistaiseksi tulokset ovat kuitenkin olleet kyseenalaisia.

Viimeiset vuodet Oswald on Smithin kannustamana säästänyt rahaa matkaan maailman ympäri, jotta hän voisi toteuttaa unelmansa ja kirjoittaa kattavan matka-oppaan.

Oswald "Ozzie" Griffits

Horror on the Orient Express - 2nd Edition Taleksi